Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Ayva Tatlısı

Ayvalar pazar tezgâhlarında yerini almaya başladığında, ayva tatlısı yapmamak olmaz. Bu tarifte, herhangi bir marketten alacağımız ayvalarla, gıda boyalarına gerek kalmadan tamamen doğal renginde leziz bir ayva tatlısı yapabiliriz. Ayvanın çekirdeklerini ve kabuklarını kullanarak doğal rengini elde etmek mümkündür. Bunun için ayvaların çekirdekleri ve kabukları tencereye eklenip yaklaşık iki saat kısık ateşte kaynatılmalıdır. Sonuç olarak, içi ve dışı doğal renginde kıpkırmızı bir ayva tatlısı ortaya çıkar. İşte, size doğal renginde kremalı ayva tatlısı nasıl yapılır, tarifini verelim.

Kremalı Ayva Tatlısı İçin Malzemeler

  • 6 adet normal büyüklükte ayva
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 100 gram ceviz içi

Kremalı Ayva Tatlısı Üzerinin Kreması İçin Malzemeler

  • 1 litre taze süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için öğütülmüş yeşil fıstık

Kremalı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayvaları iyice yıkayıp baş kısmı ve kabukları soyulduktan sonra ikiye keserek tencereye yerleştirin. Üzerine su ekleyin ve iç çekirdek kısmını düzgünce çıkarıp tencereye koyun. Normal ateşte beş dakika kadar pişirin. Beş dakika pişirme süresinden sonra üzerine beş su bardağı toz şeker ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, ocağın ateşini kısarak iki saat kadar pişirin. Ayvalar piştikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

Diğer taraftan, üzeri için kremayı hazırlamaya başlayın. Önce tencereye bir litre sütü boşaltın ve üzerine toz şeker, un, nişasta ve pirinç ununu ekleyin. Çırpma teli ile sürekli olarak çırparak krema pişirin. Pişmeye yakın vanilya ekleyin. Krema koyu bir hal alıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alın. Soğumaya bıraktığınız ayvaları cam bir fırın kabına yerleştirin ve ortalarına yarım ceviz içi koyun. Üzerine daha önce hazırladığınız kremayı iyice yayıp soğumaya bırakın. Kremanın üzeri kabuk bağlamaya başladıktan sonra, üzerine öğütülmüş yeşil fıstıkları serpiştirin. Kremalı ayva tatlısı hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ayva Çeşitleri Hangileridir?

Ayva Çeşitleri Hangileridir?

Güncel

Ayva Sirkesi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ayva Sirkesi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ayva Faydaları Ayvanın Faydaları Nelerdir?

Ayva Faydaları Ayvanın Faydaları Nelerdir?

Ayva Kabızlık Yapar mı?

Ayva Kabızlık Yapar mı?

Ayva Neye İyi Gelir?

Ayva Neye İyi Gelir?