Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri


Ayva tatlısı için malzemeler

  • 2 adet orta boy ayva
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Ceviz içi
  • Kaymak

Ayva tatlısı nasıl yapılır?


Öncelikle ayvaları bol suda iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun içindeki çekirdekleri çıkarıp bir tabağa koyun. Ayvanın kabuğunu ve içinden çıkan çekirdeklerini asla atmayın. Çünkü tatlınızı yaparken ayvanın kabuğu ve çekirdeklerini tatlıyı pişirirken renk vermesi için kullanacağız. Ayva Tatlınızı yapmaya başlayabiliriz. Soyduğunuz kabukların büyük bir bölümünü tencerenin dibine eşit bir şeklide yayın. Üzerine ayvaları yerleştirin kalan kabukları, çubuk tarçını ve ayvanın çekirdeklerini tencerenin içine yerleştirip 1.5 su bardağı suyu ekleyin ve orta ateşte kaynatmaya bırakın.

Ayva tatlınız kaynamaya başladıktan sonra 2 su bardağı toz şekeri eşit bir şeklide tatlının üzerine dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık olarak 1 saat sonra tatlınızı ocaktan alın uzun süre pişmesinin sebebi rengini ve kıvamını bu sürede almasıdır. Her 15 dakikada bir tatlınızı kontrol etmeyi unutmayın çünkü kontrol etmezseniz eğer tatlının dibi tutabilir.

Tatlının dibindeki sudan alıp ayvaların üstüne dökün. Tatlınız piştikten sonra borcama alın ve üzerine şerbetini döküp (Tencerede pişirirken kullandığınız şerbeti) soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğinize bağlı bir top kaymak koyup ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Ayva tatlınız hazır.

Afiyet olsun.


Ayva tatlısı pişirmenin püf noktaları


Tatlınızı lezzetli ve tadın da olmasını istiyorsanız ayvaların mutlaka taze, tatlı ve ekşi olmaması gerekir. Ekşi ayva tatlının da ekşi olmasına sebep olur ve ağız tadınızı bozabilir. Eğer ekşi ayva kullanacaksanız tatlının şerbetini artırmalısınız. Şekerinizi 1.5 su bardağı değil de 3 su bardağı olarak ayarlayın. Yine aynı şeklide tatlının suyunu da 1.5 su bardağından 3 su bardağına çıkarın. Tatlınızı hazırlarken orta ateşte mutlaka pişirin. Yüksek ateşte pişirirseniz eğer tatlını dibi tutar rengini ve kıvamını vermez.

Ayva Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ayva Çeşitleri Hangileridir?

Ayva Çeşitleri Hangileridir?

Ayva Kabızlık Yapar mı?

Ayva Kabızlık Yapar mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyette Ayva Yemenin Faydaları Nelerdir?

Diyette Ayva Yemenin Faydaları Nelerdir?

Ayva Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Kaç Kalori?

Ayva Kaç Kalori?

Ayva Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Yaprağı Çayı Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Yaprağı Çayı Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Gebelikte Ayva Yemenin Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Ayva Yemenin Faydaları Nelerdir?

Ayva Hangi Bölgede Yetişir?

Ayva Hangi Bölgede Yetişir?

Ayva Çekirdeği Kürü Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ayva Çekirdeği Kürü Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ayva Diyeti Listesi ve Menüleri

Ayva Diyeti Listesi ve Menüleri