Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı, kış aylarının en sevilen tatlılarından birisidir. Ayva tatlısı çok tatlı sevmeyen insanların bile sevdiği bir tatlıdır. Çünkü bilindiği üzere ayvanın tadı mayhoştur. Bu yüzden ağır bir tatlı olmaz. Poşette olması da tatlının daha kolay olmasını sağlar. Pratik, kolay ve lezzetli bir ayva tatlısı tarifidir.


Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 5 adet büyük boy ayva
  • 1 adet kırmızı elma
  • 20 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 6 adet karanfil

Üstü için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 bardak süt
  • 1 adet muz

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?


İlk olarak ayvaları güzelce yıkayın. Ayvaların kabuklarını düzgünce soyun ve ortadan enlemesine ikiye ayırın. Daha sonra ayvanın iç kısmını yani çekirdekli kısmını iyice temizleyin. Ayvaların çekirdeklerinden sekiz veya on adet bir kenara ayırın. Daha sonra derin bir kabın içine yirmi kaşık şekeri koyun. On adet yarım elmadan dokuzunu şekere bulayın. Elmayı yıkayın, soyun ve kalan yarım ayva ile rendeleyin. Rendelenen elmayı ve ayvayı da kalan şekerin üzerinde ekleyin. Bu şeker ve elmalı harcın içine toz tarçını koyun ve karıştırın. Daha sonra bu karışımı şekere buladığınız ayvaların oyuk kısmına bu harcı doldurun. Ayvaları doldurma işi bittikten sonra ayları fırın poşetine yerleştirin. Fırın poşetinin içine ayırdığımız ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri koyup fırın poşetini bağlayın ve fırına verin. Burada asıl önemli olan kısım fırının ısısıdır. Fırını ilk önce 200 dereceye ayarlayın. Ayvalar suyunu salıp kaynayana kadar bu derece devam edin. 200 derecede yaklaşık olarak yirmi dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra ısıyı 170 dereceye indirin ve bir saat daha pişirin. Şeker karamelize olana kadar ve ayvaların üzeri pişene pişirin.

Son olarak üzeri için derin bir kaba sütü koyun ve muzu sütün içinde ezin. Muzlu sütün içine bir paket krem şantiyi koyun. Krem şanti yoğunlaşana kadar mikser ile çırpın ve soğuması için buzdolabına koyun. Pişen ayvaları fırından çıkarın ve soğumasını beklemeden ayvaları fırın poşetinden çıkarın. Çünkü soğuyunca çıkarırsanız şerbeti poşette donup kalabilir. Ayva soğuduktan sonra servis yapın. Süslemesini de ayvanın üzerine krem şantiyi koyun. Krem şantinin üzerini Antep fıstığı ile veya ceviz ile süsleyebilirsiniz. Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı elmalı muzlu cevizli fıstıklı bir şekilde hazır.

Afiyet olsun.

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ayva Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Çekirdeği Jeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Çekirdeği Jeli Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Çeşitleri Hangileridir?

Ayva Çeşitleri Hangileridir?

Ayva Ağacı Türleri ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Ağacı Türleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Ayva Faydaları Ayvanın Faydaları Nelerdir?

Ayva Faydaları Ayvanın Faydaları Nelerdir?

Güncel

Ayva Çiçeği Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Çiçeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Kaç Kalori?

Ayva Kaç Kalori?

Ayva Pekmezi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Pekmezi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Hangi Bölgede Yetişir?

Ayva Hangi Bölgede Yetişir?

Ayva Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Suyunun Faydaları Nelerdir?

Ayva Suyunun Faydaları Nelerdir?

Ayva Kabızlık Yapar mı?

Ayva Kabızlık Yapar mı?

Ayva Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Denesi Özellikleri ve Faydaları?

Ayva Denesi Özellikleri ve Faydaları?

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri