Rendelenmiş ayva reçeli, kahvaltılarda eşsiz bir lezzet olan rendelenmiş ayva reçeli oldukça vitaminli sağlıklı bir reçel çeşidi olarak tüketilir. Ayva reçeli özellikle kış aylarında tüketilen reçel çocuklar içinde çok tercih edilen bir reçeldir. Aynı zamanda ayva reçeli tatlı olarak da tüketilir. Ayva kış mevsiminde oluşan bir meyve olarak yaza hazırlanan çeşitli tatlı, meyve ve reçel olarak tercihler arasındadır.
Ayvanın sert ve bol sulu olması ayrıca renginin görüntüsü ile pazarlarda günlük ve taze olarak almamak mümkün değildir. Kış aylarında bolca tüketilmesi gereken meyvelerden biridir. Birçok kişinin ayvayı yerken zorlandığı olabilir. Bu gibi durumlarda ayva yiyemeyen kişilerce komposto ve reçel olarak tüketilebilir. Ayva dilimlenerek tüketilemiyor ise rende yapılarak tüketilmesi mümkündür. Ayrıca rendelenmiş ayva reçeli yaparken hem pratik olması hem kıvama gelesi açısından daha kolay olacaktır. Pişmesi açısından düşünülür ise ayva reçelini rendelenmiş olarak tasarruf edeceğinizi görürsünüz.
Yapacağınız ayva reçeli ise ayvanın iri olması nedeni ile oldukça bereketli bir reçel olacağını görürsünüz. Yapılan ayva reçelinden 2 veya 3 kilodan oldukça fazla reçel elde edilmesi mümkündür. Ayvanın bu arada faydaları saymakla bitirilemez. Mide hastalıklarından tutun, genel olarak vücudunuzdaki hemen bütün organlara ayrı bir fayda sağlamaktadır. Ayvada bulunan vitaminler C- B2- A vitaminler olarak oldukça zengindir. Rendelenmiş ayva reçeli olarak tüketilmesi bile alacağınız vitaminlerle vücudunuza her şekilde faydası olacaktır.
Rendelenmiş ayva reçeli için gerekli malzemeler
3 kg ayva
2 kg toz şeker
3 su bardağı çeşme suyu
1 limonun yarısı sıkılmış olmalı
Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır?
Ayvaları güzelce yıkayalım ve soyalım. Soyulan ayvaları geniş bir kap içerisine rendeleyelim. Rendelenen ayvaların çekirdeklerini yapılacak olan rendelemiş ayva reçeline ekleyeceğimiz için atmayalım. Büyük bir tencere içerisine ayvaları rendelenmiş olarak koyalım. Üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip güzelce kaynatalım. Yaklaşık 10 dakika kaynamalıdır ve üzerine 2 kg toz şekerini ilave edelim. Ateşimiz kısık olmalı rendelenmiş ayva reçeli koyu kıvama gelene kadar pişmesini sağlayalım. Bu arada karıştırmayı unutmamalıyız. Güzelce kıvama gelen reçelimize yarım olan limon suyumuzu dökelim. Yaklaşık bir 10 dakika daha pişirip altını kapatınız. Soğumaya bırakarak güzelce kavanozlara koyarak yemeye hazır halii almasını sağlayalım.
Afiyet olsun.
20.01.2024 06:24:43
Rendelenmiş Ayva Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Bi ailece reçel ve çeşitlerini çok seviyoruz. Ben mevsiminde bütün meyvelerin reçelini hazırlayıp sağlıklı bir şekilde tüketiyoruz. Ayva reçeli tüketmesi biraz zahmetli oluyor. Reçel yapmadan önce rendeleyip ayva reçeli yapsam okur mu? Diğer şekilde ayvalar dilim olduğunda tüketmesi daha zor oluyor. Rendelenmi ayva reçelini deneyen var mı? Melike . 02.10.2018 18:50:07
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024