{ "title": "Pişmiş Ayva", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/pismis-ayva.jpg", "date": "21.01.2024 08:24:22", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Pişmiş ayva, kış meyvelerinden biri olan ayvanın sağlık bakımından oldukça faydası vardır. Her şekilde tüketilmesi mümkün olan ayva reçel, tatlı veya meyve olarak tüketilebilir. Sağlık bakımından sayamayacağımız ayvanın oldukça vücuda çok yararı vardır. Bu açıdan tüketilmelidir. Vücutta oluşan birçok hastalığa faydası olan ayvanın tüketeceğiniz şekli fark etmez yani çiğ olarak ya da pişmiş olarak tüketilen ayva vücuda sağlık açısından değişmeyen yararı olur. Pişmiş ayva mide sorunu olan kişilerde ayrıca iyi geliyor. Ayva sadece meyvesi olarak tüketilir iken içinde bulunan, çekirdekleri ve dışında olan yaprağı ile ayrı sağlık sorunlarına iyi geliyor.

Bu arada her ne kadar severek tüketilen meyve ve sebze çok fazla tüketilmesi sağlığa zarar verebilir. Her sevilen gıdalar ise bilinçli tüketilmelidir. Ayvanın soğuk algınlığına yakalanan kişilerin, ayrıca vücudunda ödem, iltihap gibi hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur. Pişmiş ayva ayrıca çiğ olana göre daha kolay yenebilir. Çiğ olarak tüketilen biraz zor çiğnenir. Ayva günlük hayatımızda taze olarak pazar ve marketlerde bulunmaktadır. Diyetisyenler tarafından da tercih edilen ayvanın tok tutma özelliği olduğu açısından tercih edilir. Tüketilen ayvanın çiğ ya da pişmiş olması fark etmez, her koşulda sağlık için tüketilmelidir.

Pişmiş ayva için gerekli malzemeler
Pişmiş ayva nasıl yapılır?

Ayvaları güzelce yıkayalım yıkanan ayvaları bir kap içerisine alalım güzelce küp, küp doğrayalım. Doğranan ayvaları üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını serpelim. Fırın tepsisine güzelce hepsini yayalım. Ayvaların üzerine 1 su bardağı suyu ilave ederek 180 derece olan fırında 20 dakika pişirelim. Pişen ayvaları fırından çıkararak üzerine 1 su bardağı çok ince dövülmüş olan ayvaların üzerine serpiştirelim. Kolayca ve pratik hazırlanan pişmiş ayva hazır hale geldikten sonra güzelce bir tabak içerisine alarak servis yapalım. Ayrıca pişmiş ayva eşsiz lezzeti ile yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }