{ "title": "Muhallebili Ayva Tatlısı", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/muhallebili-ayva-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 16:22:25", "author": "Rabia Nurdan Özen", "article": [ { "article": "
Muhallebili Ayva Tatlısı, Ayva her türlü kullanılan şekli ile harika bir meyvedir. Kendisi, reçeli, tatlısı. Oldukça lezzetlidir. Şimdi de biraz zahmetli de olsa, en son haliyle parmaklarınızı bile yiyebileceğiniz bir tatlı ile karşınızdayız! İşte muhallebili ayva tatlısı

Muhallebili Ayva Tatlısı Malzemeleri
Muhallebili Ayva Tatlısı Muhallebisi Malzemeleri
Muhallebili Ayva Tatlısı Üst Malzemeleri
Muhallebili Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak 2 tane ayvayı bir tencere içerisine rendeleyeniz. Tencereye rendelenen ayvaların üzerine 1 su bardağı suyu ekleyiniz. Daha sonrasında su ile ayvaları pişirmeye bırakın. Sonra pişen ayvaların üzerine yaklaşık bir su bardağı kadar toz şekeri ilave ederek ayvaların yumuşamasını sağlayın. Muhallebili ayva tatlısının muhallebisini yapmak için, farklı bir tencere içerisine süt koyunuz. Sütün içerisine şeker, un, nişasta ve pirinç ununu da ekleyiniz.

Pişirmeye bıraktığınız ayvalar iyice yumuşayıp, piştikten sonra üzerine tarçın dökünüz ve karıştırmaya devam ediniz. Genişçe bir fırın kabının içerisine ayvaları alınız. Ayvaların üzerine iri bir şekilde kırılmış olan ceviz parçalarını dökünüz. Ayvaların üzerine döktüğünüz cevizin üzerine de muhallebiyi ilave ediniz. Daha sonra ise muhallebili ayva tatlınızı bir kenara koyarak soğumaya bırakınız.

Ayva tatlısının üzerine dökmek için ise bir kap içerisinde yumurta akı ve toz şekeri birbiri ile karıştırarak mikser ile çırpınız. Muhallebili ayva tatlısının üzerine, hazırladığınız üst karışımını dökünüz. Muhallebili ayva tatlısını fırına koyarak, üzerinin kızarmasını sağlayınız. Muhallebili ayva tatlısının üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis etmeye başlayabilirsiniz.

" } ] }