{ "title": "Kremalı Ayva Tatlısı", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/kremali-ayva-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 13:21:33", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Kremalı ayva tatlısı, ayvalar artık pazar tezgâhlarında yerini almaya başladığı aylarda, hepimizi severek yediği ayva tatlısı yapmamak olmaz elbette. Burada piyasadaki herhangi bir marketten aldığımız ayvalarla, şerbet veya tatlılarında kullanılan gıda boyalarına gerek olmadan, tamamen doğal rengi ile leziz ayva tatlısını evde yapabiliriz, üstelik hiçbir gıda boyası kullanmadan rengini vermemiz de mümkündür. Bunun için ayvanın çekirdeklerini de kabuklarını da kullanmanız yeterli olacaktır. Bu iş için ayvalarla birlikte kabuklarını ve çekirdeklerini tencereye ekleyip yaklaşık iki saat kısık ateşte kaynatmanız yeterlidir, Sonuç olarak hem içi hem dışı doğal renginde kıpkırmızı ayva tatlısı ortaya çıkmaktadır. Burada size doğal renginde kremalı ayva tatlısı nasıl yapılır, tarifini vermeye çalışalım.

Kremalı ayva tatlısı için malzemeler
Kremalı ayva tatlısı üzerinin kreması için malzemeler
Kremalı ayva tatlısı nasıl yapılır?

Ayvaları iyice yıkanıp baş kısmı, kabukları soyularak ikiye kesilerek tencereye yerleştirilip üzerine su eklenir, iç çekirdek kısmı ve son kısım düzgünce kesilerek çıkarılıp onlarda tencereye konulur, normal ateşte beş dakika kadar pişirilir, beş dakika pişirme süresinden sonra üzerine beş su bardağı toz şekeri ekleyip kaynamaya başlamasından sonra, ocağın ateşini kısarak iki saat kadar pişirilir. Ayvalar piştikten sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.

Diğer taraftan üzeri için kremasının yapılmasına başlanır. Önce tencereye bir litre süt boşaltılır ve üzerine toz şeker, un, nişasta ve pirinç unu eklenip çırpma teli ile devamlı olarak çırparak krema pişirilir. Pişmeye yakın vanilya eklenir kremayı biraz daha çırparak krema koyu bir hal alıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır. Daha sonra soğumaya bıraktığımız ayvaları cam bir fırın kapını ısıttıktan sonra ayvaları cam kaba yerleştirilir ve ortalarına yarım ceviz içi konulur, üzerine daha önce hazırladığınız krema iyice yayıp soğumaya bırakılır. Kremanın üzeri kabuk bağlamaya başladıktan sonra, üzerine öğütülmüş yeşil fıstıkları serpiştirilir. Kremalı ayva tatlısı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }