{ "title": "Kremalı Ayva Tatlısı", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/kremali-ayva-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 13:21:33", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Kremalı ayva tatlısı, ayvalar artık pazar tezgâhlarında yerini almaya başladığı aylarda, hepimizi severek yediği ayva tatlısı yapmamak olmaz elbette. Burada piyasadaki herhangi bir marketten aldığımız ayvalarla, şerbet veya tatlılarında kullanılan gıda boyalarına gerek olmadan, tamamen doğal rengi ile leziz ayva tatlısını evde yapabiliriz, üstelik hiçbir gıda boyası kullanmadan rengini vermemiz de mümkündür. Bunun için ayvanın çekirdeklerini de kabuklarını da kullanmanız yeterli olacaktır. Bu iş için ayvalarla birlikte kabuklarını ve çekirdeklerini tencereye ekleyip yaklaşık iki saat kısık ateşte kaynatmanız yeterlidir, Sonuç olarak hem içi hem dışı doğal renginde kıpkırmızı ayva tatlısı ortaya çıkmaktadır. Burada size doğal renginde kremalı ayva tatlısı nasıl yapılır, tarifini vermeye çalışalım.