{ "title": "Kolay Ayva Tatlısı", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/kolay-ayva-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 05:06:39", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Kolay ayva tatlısı herkesin beğenerek yiyebileceği tatlar arasında yer alıyor. Oldukça hafif bir tatlı olduğundan herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir meyve tatlısı olan kolay ayva tatlısını sade bir şekilde tüketebileceğiniz gibi bir parça kaymak ile de sunumunu gerçekleştirebilirsiniz. Yaklaşık iki saat içerisinde rahatlıkla pişirebileceğiniz bu tatlıyı dilerseniz içerisine elma rendesi ekleyerek de rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu bakımdan kendi zevklerinize uygun şekilde pişirmenize müsait bir tatlı olduğunu görebilirsiniz.

Kolay Ayva Tatlısı Malzemeleri
Kolay Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak ayvaları yıkayarak kabuklarını soyuyoruz ve çekirdek yuvalarını da çıkararak bir kenarda bekletiyoruz. Kabuk ve çekirdek yuvalarını da daha sonra tatlıya renk vermesi için kullanacağımız için kesinlikle bu kısımları atmıyoruz. İlk olarak ayva kabuklarını tenceremizin dibine yerleştiriyoruz. Üzerine ortadan ikiye ayırdığımız ayvaları yerleştirerek kalan kabukları ve çekirdekleri aralara sıkıştırıyoruz. Son olarak çubuk tarçını ve karanfili yerleştirip suyu ekliyoruz. Suyu bir taşım kaynattıktan sonra ayvaların üzerine eşit bir şekilde toz şekeri serpiştiriyoruz. Eğer daha hafif bir kolay ayva tatlısı istiyorsanız şekerinizi su bardağı yerine çay bardağı ölçüsü ile yapabilirsiniz.

Toz şeker eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve ayvalar kısık ateşte pişmeleri için bırakılır. Yaklaşık olarak 1 saat 45 dakika içerisinde kaynamış olan ayvaların kıvamını ve rengini alması için bu süreye ihtiyaç duyulmaktadır. Ara ara ayvalarınızı kontrol edin ki dibi yanmasın. Gerçi tencerenin tabanına serdiğiniz elma kabukları yanmayı önleyecek olsa da her ihtimale karşı siz ara sıra kontrol edin. Siz bu sırada kolay ayva tatlısı için şerbetten ara sıra ayvalara dökmeyi ihmal etmemelisiniz. Ayvaların üstü pişmiyor diye endişe ediyorsanız ara sıra ters düz edebilirsiniz. Ayvalar piştikten sonra servis tabağına alıp soğuduğunda üzerine bir top kaymak koyup ceviz kırıklarından serpiştirerek servis edebilirsiniz. Kolay ayva tatlısı hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }