{ "title": "Kaymaklı Ayva Tatlısı", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/kaymakli-ayva-tatlisi(1).jpg", "date": "21.01.2024 16:07:44", "author": "Soner", "article": [ { "article": "Kaymaklı Ayva Tatlısı İçin Malzemeleri
Kaymaklı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kaymaklı ayva tatlısını yapmaya başlamadan önce 4 adet ayvanın kabuklarını soyun, ayvaları ortadan ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkarın ve bol su ile yıkayın. Daha sonra derin bir kaba ayvaları koyun üzerine bol su ve 1 adet limon suyu dökerek 10 dakika bekletin. Derin bir teflon tencereye ayvaları dizin. Ayvaların üzerine her ayva için 1 yemek kaşığı şeker koyun. Ayvaların üzerini geçmeyecek şekilde su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini suyun içine koyun ve orta ateşte yaklaşık olarak 1 saat kadar kaynatın. Ayvanın çekirdekleri ayvaya renk vereceğinden dolayı atmayın. Ayvalar yumuşamamış olursa yarım saat daha kaynatın. Ayvaları servis tabağına alın ve soğuduktan sonra üstlerine Antep fıstığı serpin. Daha sonra yanına kaymak koyun. Kaymaklı ayva tatlısı hazır. Soğuk servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }