{ "title": "Fırında Ayva Tatlısı", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/firinda-ayva-tatlisi(1).jpg", "date": "21.01.2024 04:35:54", "author": "Ağgül", "article": [ { "article": "Fırında ayva tatlısı, ayvaların içi doldurulup fırında pişirilir ve üzerine kaymak veya dondurma koyularak servis edilir. Ayva tatlısı meyve ile hazırlanıp fırında pişirildiği için oldukça hafif bir tatlı olur. Fırında ayva tatlısı hazırlanırken her ayva için 4 yemek kaşığı toz şeker ayarlanarak ölçü belirlenir. Ayva çekirdekleri atılmayıp ayvaların aralarına ilave edilerek rengini daha güzel olması sağlanır. Ayva tatlısı yemek davetlerinde sunulabileceği gibi gün menülerinde de yapılabilir.

Fırında Ayva Tatlısı Malzemeleri
Üzeri için
Fırında Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayvaları yıkayıp soyarak ortadan ikiye bölelim. Çekirdeklerini bir kenara ayırarak ayvanın iç kısımlarını temizleyelim. Ayvaları kararmaması için içi su dolu bir kap içerisine alarak orada bekletelim.

Diğer taraftan elmayı yıkayıp rendeleyerek içine iri dövülmüş ceviz ilave edelim. Yaklaşık 1-2 yemek kaşığı kadar da toz şeker serperek karıştıralım.

Toz şekeri bir kaba alarak suda bekletilen ayvaları iyice bu toz şekere bulayalım. Daha sonra içerisine hazırlanan elmalı cevizli harçtan koyarak fırın poşetine dizelim. Ayvaların aralarına eşit aralıklarla tarçın ve karanfil yerleştirelim. Fırın poşetini kapattıktan sonra üzerinden birkaç yerinden toplu iğne ile delelim. Böylece hava alması sağlanmış olur. Fırın poşetleri hazırlanınca tepsiye yerleştirilir ve fırına koyulur.

170 derece sıcaklıkta yaklaşık olarak bir saat pişirilir. Bir saat geçtikten sonra fırı poşeti açılıp yaklaşık 5-10 dakika daha fırında bekletilerek ayvaların iyice kızarması sağlanabilir.

Ayva tatlısı fırından çıkartılıp soğuduktan sonra üzerine kaymak veya dondurma koyularak servis yapılabilir.

Ayva tatlısı servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }