{ "title": "Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/firin-posetinde-ayva-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 03:23:29", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı, kış aylarının en sevilen tatlılarından birisidir. Ayva tatlısı çok tatlı sevmeyen insanların bile sevdiği bir tatlıdır. Çünkü bilindiği üzere ayvanın tadı mayhoştur. Bu yüzden ağır bir tatlı olmaz. Poşette olması da tatlının daha kolay olmasını sağlar. Pratik, kolay ve lezzetli bir ayva tatlısı tarifidir.

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üstü için
Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak ayvaları güzelce yıkayın. Ayvaların kabuklarını düzgünce soyun ve ortadan enlemesine ikiye ayırın. Daha sonra ayvanın iç kısmını yani çekirdekli kısmını iyice temizleyin. Ayvaların çekirdeklerinden sekiz veya on adet bir kenara ayırın. Daha sonra derin bir kabın içine yirmi kaşık şekeri koyun. On adet yarım elmadan dokuzunu şekere bulayın. Elmayı yıkayın, soyun ve kalan yarım ayva ile rendeleyin. Rendelenen elmayı ve ayvayı da kalan şekerin üzerinde ekleyin. Bu şeker ve elmalı harcın içine toz tarçını koyun ve karıştırın. Daha sonra bu karışımı şekere buladığınız ayvaların oyuk kısmına bu harcı doldurun. Ayvaları doldurma işi bittikten sonra ayları fırın poşetine yerleştirin. Fırın poşetinin içine ayırdığımız ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri koyup fırın poşetini bağlayın ve fırına verin. Burada asıl önemli olan kısım fırının ısısıdır. Fırını ilk önce 200 dereceye ayarlayın. Ayvalar suyunu salıp kaynayana kadar bu derece devam edin. 200 derecede yaklaşık olarak yirmi dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra ısıyı 170 dereceye indirin ve bir saat daha pişirin. Şeker karamelize olana kadar ve ayvaların üzeri pişene pişirin.

Son olarak üzeri için derin bir kaba sütü koyun ve muzu sütün içinde ezin. Muzlu sütün içine bir paket krem şantiyi koyun. Krem şanti yoğunlaşana kadar mikser ile çırpın ve soğuması için buzdolabına koyun. Pişen ayvaları fırından çıkarın ve soğumasını beklemeden ayvaları fırın poşetinden çıkarın. Çünkü soğuyunca çıkarırsanız şerbeti poşette donup kalabilir. Ayva soğuduktan sonra servis yapın. Süslemesini de ayvanın üzerine krem şantiyi koyun. Krem şantinin üzerini Antep fıstığı ile veya ceviz ile süsleyebilirsiniz. Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı elmalı muzlu cevizli fıstıklı bir şekilde hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }