{ "title": "Ayva Sirkesi", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/ayva-sirkesi.jpg", "date": "20.01.2024 03:42:20", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Ayva sirkesi, Yorgunluğu alan, cildi dirileştiren, kalp dostu ayvanın sizde sirkesini yapabilirsiniz. Ayva mevsimi gelince sizde ayva sirkesi yaparak saklayabilirsiniz. Sebzelere özellikle bal kabağına, etlere, peynirlere çok yakışan ayva sirkesi sağlığınız açısından çok faydalıdır. Pastacılıkta aroma katmak için kullanılan bu sirke özellikle hafif soslarda kıvamı tutturmak ve parlaklık kazandırmak içinde kullanılıyor. Vereceğimiz tarif ile içinize sinerek ayva sirkesi yapıp tüketebilirsiniz.

Ayva sirkesi için gerekli malzemeler
Ayva sirkesi nasıl yapılır?

Ayvaları güzelce yıkayıp kurulayın. Kuruladığınız ayvaları çekirdeklerini ve saplarını ayırarak küçük küçük doğrayın. 1 tencere içerisine doğradığınız ayvaları koyun. Üzerine 2 litre suyu ekleyip kısık ateşte iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşladığınız ayvaları soğutmak için bekletin. Soğuyan ayvaları suyu ile cam kavanozlara paylaştırın. Üzerine tuzu ve sirkeyi ekleyerek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Cam kavanozların üzerini temiz tülbentle ip veya lastik yardımıyla sıkıca kapatın. Serin ve kuru yere direk güneş almayan bir ortama kavanozları koyun. Her gün tahta kaşık yardımı ile karışımı karıştırın. Buna 1 ay boyunca devam edin. 1 ayın sonunda ayva sirkesi artık kullanılmaya hazır hale gelir. Ayva sirkenizi süzün cam kavanozlarda buzdolabında veya uygun soğuk alanınız var ise orada muhafaza edebilir. İhtiyaç oldukça kullanabilirsiniz. Evde kolaylıkla yaptığınız ayva sirkesi içeriğinde herhangi bir katkı maddesi olmadığı için içinize sinerek tüketebilirsiniz. Sizde deneyip memnun kaldığınız ayva sirkesi tarifini sevdiklerinizle paylaşabilir onların da faydalanmasını sağlarsınız. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }