{ "title": "Ayva Pastası", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/ayva-pastasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:22:54", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Ayva Pastası, Oldukça lezzetli ve çok değişik bir pasta tarifi olan ayva pastası buzdolabının bir köşesinde duran, nerede ise büzüşmeye yüz tutmuş ayvaları atmaya kıyamayıp bunları nasıl değerlendirsem diye düşünür iken aklıma gelen bir tariftir. Ayvaları iyiki de atmamışım bana kalırsa hem tat olarak hem de görüntü olarak hafif, lezzetli, oldukça pratik bir yaz pastası oldu. Eğer buzdolabınızda bir köşede kalmış yenmemiş olan meyveler var ise kesinlikle çöpe atmayarak bu şekilde kendinizce farklı tarifler keşfederek meyveleri değerlendirin. Şimdi enfes ayva pastasını yapmaya başlayalım.

Ayva Pastası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzeri için
Ayva Pastası Nasıl Yapılır?

Bu enfes pastayı yapmak için öncelikle bütün meyvelerin kabuklarını soyun. Soymuş olduğunuz meyveleri düdüklü tencere içinde su ile meyveler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra haşlanan meyveleri blenderden geçirin. Meyveler başta koyu bit kıvam alıyor. Meyvelerin içerisine Hindistan cevizini, portakal kabuğu rendesini, irmiği, portakal suyunu, şekeri, tarçını ve nişastayı ilave ederek ocağın üstüne alın. Karışımı devamlı karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Nişastayı direk ekler iseniz topaklanma yapar bu yüzden eklemeden önce bir kâse içinde bir bardağa yakın su ile açarak ilave edin. Karışım kaynamaya başladığında ise yedi, sekiz dakika daha kısık ateş üstünde karıştırın ki cıvık kalmasın iyice koyulsun. Daha sonra uzun bir kek kalıbının içine streç film serin. Kalıbın içine öncelikle sıcak olan muhallebiden dibine biraz yayın. Daha sonra kremalı bisküvileri ikiye ayırarak kenar kısımlarına dizin. Ayva pastası için sonraki aşama kalıbın içine bir miktar yaymış olduğunuz muhallebinin üstüne bir sıra gelecek şekilde kakaolu bisküvi dizin. Üç kat olacak kadar bu şekilde bisküvileri dizmeye devam edin. Dizme işlemi bittikten sonra en üst kısmada bir sıra bisküvi dizin. Kenar kısımlarına da iki kat olacak şekilde kremalı bisküvi dizin. Kenarlardan sarkmakta olan streç filmi pastanın üstüne örtün. Pastayı buzdolabına koyun. Tam bir gece beklettikten sonra da uzun bir servis tabağına pastayı ters bir şekilde çevirin. Daha sonra servis tabağına aldığınız pastanın üstüne Hindistan cevizi ve eğer evde varsa ayva reçelinin taneleri ile istediğiniz gibi süsleyin. Ayva reçelinin sulu olan kısımlarını da kaşık ile pastanın üzerine gezdirin. İşte farklı, lezzetli ve oldukça hafif olan yaz pastası hazır. Servis yaparken dondurmayla da servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }