{ "title": "Ayva Marmelatı", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/ayva-marmelati(1).jpg", "date": "20.01.2024 23:22:34", "author": "Ece duru", "article": [ { "article": "
Ayva marmelatı kış günlerinde hazırlayabileceğiniz bir reçel türüdür. Kahvaltılarınızda severek tüketebilirsiniz. Ayva kış meyveleri içerisinde reçele, marmelata en uygun meyvedir. Grip ve nezle gibi hastalıklarınızın bir an önce iyileşmesini istiyorsanız, kışın bol miktarda ayva tüketmenizi öneririz. Tabi bunun yanında pek çok faydası olduğunu da belirtelim. Şimdi marmeletımızı hazırlayalım, kahvaltılarımızda afiyetle tüketelim.

Ayva marmelatı için gerekli olan malzemeler
Ayva marmelatı nasıl yapılır?

Ayvaları yıkayarak, kabuklarını soyunuz. Hepsini rendeleyip, bir tencerenin içerisine alın. Üstüne ayva çekirdeklerini, toz şekeri, karanfilleri ve suyu ilave ederek, orta derecede yanan ateşin üzerine alın. Kısık ateşte kıvamını bulana kadar pişirmeye devam edin. Kıvamını bulduğunuzda, limon suyunu ilave ederek ateşin altını kapatınız. Ocaktan indirdikten sonra karanfilleri ve ayva çekirdeklerini marmelatın içerisinden temizleyin. Marmelatın içine ayva çekirdeklerini güzel renk verdiğinden, karanfilleri ise aromasından ötürü koyuyoruz. Böyle olunca altın sarısı ve mis gibi kokan bir marmeleta sahip oluyoruz. Marmelatınız soğuduktan sonra kavanoza koyabilirsiniz. Artık kahvaltılarda, kurabiyelerde kullanacağınız ayva marmelatı elinizin altında. Konuklarınıza da gönül rahatlığı içerisinde ikram edebilirsiniz. Eminiz onlarda beğenecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }