{ "title": "Ayva Macunu", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/ayva-macunu.jpg", "date": "21.01.2024 23:13:30", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Ayva macunu özellikle Kıbrıs mutfağına özgü bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir sonbahar meyvesi olarak karşımıza çıkan ayva ile hazırlanan bu macunun hazırlanması oldukça zahmetli gibi görülebilir. Ancak el pratikliği oluştuktan sonra çok hızlı bir şekilde hazırlanabildiğini ve oldukça kolay bir yapım süreci olduğunu görebilmek mümkündür.

Ayva Macunu Malzemeleri
Ayva Macunu Nasıl Yapılır?

Olgunlaşmış, iyi gelişmiş bir ayvanın 300 gram ağırlığında olduğunu ve ekşimsi bir tada sahip olduğunu görebilmek mümkündür. Ayva macunu yapımına ilk olarak olgunlaşmış olan ayvaları hazırlayarak başlıyoruz. Ayvaları iyice yıkadıktan sonra soyup dört eşit parçaya bölüyoruz ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz. Tamamen temizlemiş olduğumuz ayvaları dilimleyerek ekşili su içerisine alıyoruz. Ekşili suyu hazırlamak için 1,5 litre su ve 2 adet limon kullanabiliriz. Hazırladığımız ekşili su içerisinde 1 saat ayva dilimlerini beklettikten sonra 6 çay bardağı şekeri de ekleyerek kıvam alana kadar kısık ateşte ayvaları ekşili ve şekerli su içerisinde kaynatıyoruz. Kaynadıktan ve kıvam aldıktan sonra biraz soğuması için bekletiyoruz. Soğuyan malzemeye 1 limon sıkıp tekrar kaynatıyoruz. Kaynatma işlemi bittikten sonra tekrar soğutup kavanozlara koyarak saklıyoruz. Dilediğimiz zaman tabağa alıp servisini yapıyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }