{ "title": "Ayva Kurabiyesi", "image": "https://www.ayvatatlisi.gen.tr/images/ayva-kurabiyesi.jpg", "date": "20.01.2024 18:06:22", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Ayva kurabiyesi, ilk tanıştığımda oldukça lezzetli olduğunu tahmin etmiştim. Oldukça besleyici olan bu kurabiye iştah kabartan görselliğiyle de göz dolduruyor. Çocukların severek yediği bu kurabiyeyi altın günlerinde ve davetlileriniz de güvenle sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Ayva kurabiyesi aslında elinizde ne varsa içine koyabileceğiniz bir tarif. Elma, armut veya aklınıza gelen bir meyveyi arzu ederseniz içinde deneyebilirsiniz.

Ayva kurabiyesi için gerekli olan malzemeler
İç dolgusu için malzemeler
Üzeri için
Ayva kurabiyesi nasıl yapılır?

Aynaların kabuklarını soyup rendelenir. Tavaya koyduğumuz ayvanın üzerine toz şekeri koyup karıştırın. Ayvalar suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Sonra içine ceviz veya fındık ilave edin ve karıştırın. Daha sonra tarçın da katıp soğumaya bırakın.

Hamurun yapılışı:
Derin bir yoğurma kabına bütün kuru malzemeleri harmanlayın. Unu en son yavaş yavaş kabartma tozu ve vanilya ile ince bir süzgeçten eleyerek kontrollü bir şekilde dökün. Ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Biraz hamuru dinlenmeye bıraktıktan sonra portakal büyüklüğünde parçalar koparıp düz bir zeminde merdane yardımıyla fazla ince olmamak şartıyla açıp, 8 eşit parçaya bölünür. Hazırladığınız ayvalı harcı hamurun geniş tarafına koyup yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ayvalı kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°lik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına alın.

Afiyet olsun.
" } ] }