Ayva Çekirdeği Yağı, Allah öyle bir Allah'tır ki; Gökleri ve yeri yarattı, gökten su indirdi, onunla bize rızık olarak öyle güzel meyveler verdi ki; Allah'ın yarattığı her şeyden bir güzellik çıkıyor. İşte bir ayvanın çekirdeğini bile bizlere nimet olarak sunduğu ayva meyvesi, sonbaharda olgunlaşıp, pembe renkte çiçekleri açan, çekirdeğinden kabuğundaki tüylere kadar ne ararsak doğada var. Çok eski çağlardan beri bilinen ayva yaprakları ile çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirdiği ve uykusuzluğa da iyi geldiği bilinir. Şeker içeriğinin de düşük olması nedeniyle şeker hastalarına da faydalıdır. Ayva meyvesi hem yaprağı hem çiçekleri, hatta tohumlarını bile sağlıkta ve güzellikte yararları üzerine Romalılar her şeyin içinde kullandıkları Tarihte yazılıdır. Çünkü tamamen doğal ve saftır. Ayva, protein, şeker, organik asitler, A, B2 ve C vitaminleri, demir, bakır ve potasyum gibi mineraller içerir. Tohumları ise yağ ve protein içermektedir. Ayva çekirdeği yağı, cildinize kozmetik ürünlerden daha yumuşak ve daha gergin bir hale getirir ki; Kırışıksız bir yüz hatlarına sahip olursunuz. Eğer cildinizde lekeler varsa ayva çekirdeği yağı, cilt sarkmalarına, cilt kırışıklıklarına, güneş lekelerine ve hamilelik sonrası oluşan lekelerde de son derece etkilidir. Ayva çekirdeği yağı pürüzsüz, lekesiz bir yüz güzelliğine süs veren bitkisel bir iksirdir.
Ayva Çekirdeği Yağı
Ayva çekirdeği yağını kendimiz hazırlarken ilk önce üç tane ayvayı boylamasına ikiye bölüyoruz. Sonra bir kahve fincanın içerisine ayvanın çekirdeklerini çıkarıp koyuyoruz. Bu arada kahve fincanını ağzına kadar ılık su ile doldurmamız gerekiyor. Bu şekilde ayva çekirdeklerini 2-3 gün kadar bekletiyoruz. Bu süre içerisinde ayva çekirdekleri jölesini salacaktır. Kullanımı; Temizlenmiş yüzünüze ve boyun kısmına bu yağı rahatlıkla sürebilirsiniz. Bu ayva çekirdeği yağı C vitamini yönünden çok zengindir. Bu yağı bir kavanozun içerisinde buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Ayva Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?
Ayva çocuklarda büyümeyi ve gelişmeyi hızlandırır.
Birçok hastalığa şifa veren ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır.
Baş ağrılarına iyi gelir. Ayva kabukları kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi sağlar.
Ağız yaraları, boğazdaki şişlik ve ağrısı için ayvanın kendisi kaynatılıp suyu ile gargarası yapılır.
Kalbi korur ve her yaşta sinir sistemini güçlendirir, mide ve bağırsak mikroplarından korur.
Cildi parlaklık verir ve zinde tutar ve daha sağlıklı bir hale getirir.
Grip ve nezle de iyileşmeyi sağlar. Ayva suyu ishalin geçmesi için de yararlıdır.
Vücudu kronik yorgunluklara karşı  ve bitkinlikten koruma sağlar.
Tereyağıyla pişirilen ayva, balgamı söker, öksürüğe, solunum yolu hastalığına ve bronşite iyi gelir.
Çekirdeklerinden yapılan merhem ile dudak ve meme ucu çatlaklarında, egzamalarda uygulanılır.
Çekirdeklerinden kaynatılarak suyu içilirse göğse yumuşaklık verir.